Rupun miehet tiukkaan voittoon Naantalissa

24.10.2006
SBS Rupun miesten joukkue jatkoi otteluitaan perjantaina SB Naantalia vastaan. Ottelu oli hyvin kaksijakoinen, mutta Rupu taisteli lopussa voiton itselleen ja täydet kaksi pistettä mukaansa Huittisiin. Ottelun kolmannessa erässä nähtiin varsinaista maali-iloittelua, kun taas ensimmäinen erä pelattiin tasaisesti. Loppulukemat Rupulle 8-10 (0-0, 4-1, 4-9).

Ottelun ensimmäisessä erässä vierasjoukkue Rupulla oli useita paikkoja mennä ottelussa johtoon, mutta vastustajan maalivahti onnistui vetämään tilanne toisensa jälkeen pidemmän korren. Kotijoukkue pääsi myöskin muutaman kerran yrittämään maalintekoa, mutta kun kumpikaan joukkue ei palloa maaliin asti saanut, niin erätauolle mentiin lukemissa 0-0. Vaikka erätauolla oli sovittu, että työ tuo tulosta ja tämä homma hoidetaan alusta asti, niin toisessa erässä ei kuitenkaan oltu hereillä alusta asti. SB Naantali onnistui tekemään reilussa kahdessa minuutissa pari maalia ja pientä turhautumista oli vierailijoiden penkillä nähtävissä. Timo Koskinen avasi kuitenkin Rupun maalihanat, kun toista erää oli pelattu nelisen minuuttia. Syötön kavennusmaaliin antoi Mika Westerberg. Kavennus ei kuitenkaan tarkentanut huittislaisten laukauksia ja jatkossa maalipaikkoja onnistuttiin tuhlaamaan vaihdosta toiseen. Naantali puolestaan käytti tehokkaasti hyväkseen Rupun toisen erän paniikin poikasen ja mätti erän toisella puoliskolla pari maalia. Tauolle siis 4-1 lukemista.

Kolmannessa erässä nähtiin sitten reilusti maaleja, kun Rupu nousi ensin tasoihin ja lopulta myös ohi. Maalinteon erässä aloitti jälleen Koskinen, joka tällä kertaa onnistui ylivoimalla Jyri Liukkaan antaessa syötön. Naantali ei kavennuksesta säikähtänyt, vaan rankaisi jälleen vain 11 sekuntia Rupun maalista. Suurimmillaan kotijoukkueen johto oli 6-2, kun ajassa 42.43 verkko pöllähti jälleen vierasjoukkueen päädyssä. Tarpeeksi suuri maaliero sai kuitenkin Rupun keskittymään peliin ja kiri oli alkanut. Ensin ajassa 43.22 kaksikko Liukas ja Koskinen olivat jälleen pahan teossa ja vain 21 sekuntia myöhemmin Joni Immonen toi Rupun kahden maalin päähän taistellen maalin eteen jääneen irtopallon ohi maalivahdin. Syötön Immosen maaliin sai Petri Soppa. Liukas vastasi jälleen seuraavasta maalista, kun Koskisen syötöstä ammuttu viuhuva laukaus upposi ylänurkkaan ajassa 47.59. Tasoitusmaali näki päivän valon pelikellon näyttäessä aikaa 49.10. Koskinen viimeisteli hattutemppunsa ylivoimalla laukoen viivasta yllättävän kaaripallon, joka liiteli ohi hölmistyneen maalivahdin. Rupu siirtyi ottelussa ensimmäistä kertaa johtoon vain minuuttia myöhemmin, kun Jussi Tiuttu tälläsi hirvittävän pommin suoraan Liukkaan syötöstä takanurkkaan. Naantali ei kuitenkaan suostunut luovuttamaan helpolla, vaan tasoitti lukemiksi 7-7 ajassa 54.53. Rupun syke oli kuitenkin korkealla ja loistavan nousun jälkeen takapakkia ei enää haluttu. Joni Immonen teki illan toisen maalinsa heti seuraavan aloituksen jälkitilanteesta vieden kylmän viileällä laukauksella Rupun jälleen maalin johtoon. Ottelua oli jäljellä vain kolme ja puoli minuuttia, kun pieni uskon puute hiipi Rupun puseroon Naantalin tasoittaessa pelin toistamiseen. Rupun pörssikärjet Liukas ja Koskinen olivat kuitenkin sitä mieltä, että pisteet otetaan tältä reissulta mukaan ja erän alun nousu on palkittava. Liukas viimeisteli hattutemppunsa, kun ottelua oli jäljellä vain kaksi minuuttia. Tällä kertaa johto kesti, vaikka tasoitukseen oli kotijoukkueella paikkansa. Lopullisen niitin ja ottelun loppulukemat iski Tomi Hietanen nousten pantterin lailla puolustajan paikalta laitaa pitkin ylös ja laukoen lopulta pallon tyhjään maaliin.

Ottelun kolmas erä oli Rupulta järkevää hyökkäyspelaamista ja tilanteita saatiin luotua jopa useampaankin maaliin. Kaiken kaikkiaan nousu takaa ohi oli hyvä, mutta omaa peliä on silti katsottava hieman kriittisesti. Pieni paniikin poikanen vastustajan johtoasemassa iski jälleen, eikä puolustuspelaaminen ollut koko ottelussa tarpeeksi korkealla tasolla. Laukausten peitot jäivät hieman vajaiksi, liikkuminen omassa päässä oli jotenkin kankeaa, eikä maalivahdillakaan ollut paras päivä. Onneksi kuitenkin pisteet saatiin mukaan ja ehkä ottelusta opittiinkin jotain.

Rupun miehet pelaavat seuraavan ottelunsa tulevana perjantaina Huhkolinnassa, kun Huittisiin saapuu rakas vihollinen aikaisemmilta vuosilta. Rauman Salba johtaa kahden kierroksen jälkeen sarjaa tasapistein Rupun kanssa, joten perjantaina on luvassa tiukka kamppailu sarjan kärkipaikasta. Ottelu alkaa kello 19.00.