Rupun miehet kohtasivat RoPon

10.09.2006

Miesten II-divisioonakauteen valmistautuva SBS Rupu kohtasi viime viikon tiistaina Vammalassa Roismalan Ponnistuksen. Kauden ensimmäisessä harjoitusottelussa Rupu voitti 10-7, mutta nyt saatiin selvemmät numerot. Vierailevat huittislaiset poistuivat Sylvään koululta 3-7 voitto taskussaan.

Ottelu lähti tasaisissa merkeissä käyntiin ja ensimmäistä maalia saatiin odottaa ensimmäisen erän lopulle asti. Kotijoukkue pääsi ylivoimahyökkäyksen jälkeen maalaamaan taululle lukemiksi 1-0, kun erää oli jäljellä vajaa kaksi minuuttia. Toisessakaan erässä ei maaleilla mässäilty, sillä vain kahdesti onnistuttiin heiluttamaan verkkoa. Vierailija Rupu tasoitti ja meni johtoon kahdessakymmenessäyhdessä sekunnissa, kun ensin Mika Westerberg tinttasi hirvittävän rannelaukauksen maalin takarautaan ajassa 24.49 Jussi Tiutun syötöstä. Rupun ykköskenttä jatkoi maalin jälkeen tehokkaasti ja Tiutun jakaessa Jyri Liukas hassutti maalivahtia vieden vierailijat 1-2 taukojohtoon.

Kolmannessa erässä nähtiin sitten hieman enemmän maaleja. Rupu siirtyi ensin 1-3 johtoon, kun Lauri Stenfors avasi omasta päästä pitkällä kaaripallolla vapauttaen Erik Marttilan. Marttila otti pallon näyttävästi haltuun vieden samalla RoPon puolustajaa kahville ja siirsi Rupun kahden maalin johtoon. RoPo kuitenkin taisteli itsensä vielä peliin mukaan kaventamalla tilanteen lukemiksi 2-3 vain puoli minuuttia myöhemmin. Pari minuuttia myöhemmin tuomari nosti käden pystyyn RoPolais jäähyn merkiksi. Rupu pyöritti siirretyn jäähyn aikana kuudella viittä vastaan lähes minuutin, ennen kuin Mikko Stenfors laukoi kohti maalia. Puolustajan paikalta lähtenyt laukaus epäonnistui pahasti, mutta tavoite laukauksella kuitenkin saavutettiin, sillä pallo löysi tiensä maalin ohi hölmistyneen maalivahdin. Kaikki lasketaan ja maaliin syöttöpiste Liukkaalle. RoPo kavensi vielä viisi minuuttia ennen loppua ja saikin maalin jälkeen luotua painetta Rupun maalille. Maaleja kotijoukkue ei kuitenkaan saanut enää aikaan, vaan niistä vastasi Rupu. Kolme minuuttia ennen loppua Mikko Stenfors näpäytti syötön maalin takaa Westerbergille, joka vei Rupun jälleen kahden maalin johtoon illan toisella osumallaan.

Ottelun viimeisen puolen minuutin aikana Rupu sinetöi vielä loppunumerot. Ensin Tiuttu maalasi Tomi Hietasen syötöstä ja loppunumeroista vastasi Jere Rantanen maalivahti Heikki Hakalan avauksesta.

Vaikka Rupun kokoonpanosta puuttui muutama pelaaja, niin silti materiaalista löytyi riittävästi onnistujia. Varsinkin nuori Lauri Stenfors alkaa näyttää puolustuspäässä sellaisia otteita joita tullaan tarvitsemaan kaudella, mikäli voittoja halutaan. Muutenkin Rupun peli alkaa löytää omat uomansa ja kauteen voidaan lähteä luottavaisin mielin. Rupu pelaa vielä yhden harjoitusottelun ennen kauden alkua, kun 12.9 joukkue matkaa Uuteenkaupunkiin USB:n vieraaksi. Miesten sarja alkaa 13.10. kotiottelulla paikallisvastustaja Säkylän Karhukoplaa vastaan.