Naiset Cupissa jatkoon ja sarjassa avauspisteet

16.10.2006

SBS Rupun naisille voitto Oilersista

Naisten salibandyliigan toisella kierroksella SBS Rupu kohtasi vieraissa Espoon Oilersin. Rupun hyvä alku siivitti joukkueen kauden avausvoittoon lukemin 3-6 (0-3, 2-1, 1-3). Lauantaina pelatussa ottelussa Katri Luomaniemi viimeisteli kolme maalia ja palkittiin Rupun parhaana pelaajana ja kolmella Veikkauspörssi-pisteellä.

Ottelu alkoi Rupun kannalta erittäin mallikkaasti, sillä kellossa oli lukemat 11.59 tilanteen ollessa jo 0-3. Avausmaalin viimeisteli reilun minuutin pelin jälkeen Minna Uotila Johanna Salon syötöstä ja vain minuuttia myöhemmin Luomaniemi teki illan ensimmäisen maalinsa Hanna Hakalan toimiessa syöttäjänä. Sama kaksikko oli tekemässä myös Rupun kolmatta maalia ajassa 11.59. Ensimmäinen erä oli vierailijoiden selvää hallintaa, eikä Oilers päässyt missään vaiheessa peliin mukaan.

Toisessa erässä emännät sitten pääsivätkin paremmin peliin rupulaisten jätettyä peli-innon erätauolla koppiin. Toista erää oli pelattu ainoastaan nelisen minuuttia, kun Oilers oli onnistunut jo kahdesti ja taululla oli lukemat 2-3. Rupu tarjoili mahdollisuutta tasoitukseen erän lopulla, kun joukkue jäähyili. Oilers ei kuitenkaan onnistunut tasoitusta tekemään, vaikka se pääsikin yrittämään ylivoimaa viidellä kolmea vastaan.

Kolmanteen erään Rupu lähtikin jälleen paremmalla asenteella ja ajassa 44.43 Nina Rantala vei Rupun jälleen kahden maalin johtoon ja minuuttia myöhemmin Essi Mikkola avasi maalitilinsä naisten salibandyliigassa Tiia Kollinin syötöstä. Oilers pääsi vielä kaventamaan ajassa 52.28, mutta kolme minuuttia ennen loppua Luomaniemi viimeisteli hattutemppunsa ja hautasi kotijoukkueen toiveet ottelun tasoittamisesta.

Tärkeät pisteet

Rupulle voitto Oilersista oli ensimmäinen naisten salibandyliigassa. ? Joukkueen taitotaso on nyt niin korkealla tasolla, että näitä voittoja voidaan jo odottaa. Oilers oli yksi niistä joukkueista, joita emme olleet ennen voittaneet, mutta tällä kaudella tiesimme pystyvämme sen tekemään, kommentoi joukkueen päävalmentaja Matti Kaipio.

Suomen Cupissa neljännelle kierrokselle

Naisten viikonloppu jatkui sunnuntaina Seinäjoella, kun joukkue kohtasi Suomen Cupin kolmannella kierroksella ykkösdivisioonan SPV:n. Lauantainen matka Espooseen verotti pelin tasoa, mutta rutiinisuoritus riitti viemään joukkueen kahdeksan parhaan joukkoon lukemin 1-6 (0-4, 1-1, 0-1).

Rupun tasaisista kentällisistä kolmas oli sunnuntaina ratkaisuvuorossa, kun yhteentoista minuuttiin kolmosketju oli tehnyt jo kolme maalia. Jenny Möttönen, Milla Ranne ja lauantaina ensimmäisen liigamaalinsa tehnyt Essi Mikkola onnistuivat tekemään maalin naiseen. Ensimmäisen erän lopulla Erja Lötjönen onnistui vielä viemään Rupun neljän maalin johtoon Nina Rantalan syötöstä. Erä oli täysin huittislaisten hallinnassa, sillä maalissa pelanneelle Mirella Eskolalle ei merkitty yhtään torjuntaa.

Ottelun suurin intesiteetti putosi ensimmäisen erän jälkeen ja tapahtumat kentällä hieman tasoittuivat. SPV pääsi kaventamaan ylivoimalla neljä minuuttia ennen toista erätaukoa, mutta kaksikko Lötjönen-Rantala teki jälleen erän viimeisen maalin ajassa 37.59. Kolmannen erän pelailu toi Rupulle vielä yhden maalin, Johanna Salon onnistuttua kolmisen minuuttia ennen päätössummeria viimeistelemään loppulukemat 1-6 Laura Takalan toimiessa syöttäjänä.

Cupissakin tavoitteet korkealla

Selviytyminen kahdeksan parhaan joukkoon on Rupun paras sijoitus Suomen Cupissa, mutta siihen ei vielä olla tyytyväisiä. ? Tänään meille riitti hieman huonompikin peli tarvittavaan voittoon, mutta jatkossa vastus kovenee. Meidän maalimme Cupin suhteen on joulukuussa pelattavassa finaalissa, joten pelejä on vielä edessä ja onnistumisia täytyy tulla lisää, ennen kuin tavoitteet saavutetaan, Matti Kaipio kommentoi sunnuntain peliä. Rupun tuleva vastus puolivälieriin selviää vielä tällä viikolla