Karoliina Kujala kaatoi Rupun

23.10.2006

Viikon toisessa ottelussa sunnuntaina Rupu joutui nöyrtymään kotonaan lukemin 7-8 (1-2, 2-4, 4-2) nurmijärveläiselle SB Prolle. Ottelun ylivoimainen hahmo oli Pron hyökkääjä Karoliina Kujala, joka tykitteli liigan uudeksi maaliennätykseksi seitsemän maalia. Ottelun alku näytti siltä, että kotijoukkue pystyy tekemään kentällä mitä tahtoo. Ajassa 0.22 Erja Lötjönen maalasi onnekkaasti epäonnistuneen läpiajon jälkitilanteesta, kun pallo pomppi Pron maaliin. Ensimmäisien minuuttien aikana Rupulla oli neljästä viiteen selkeää maalintekopaikkaa, mutta palloa ei saatu toimitettua verkkoon. Rupun alkurynnistyksen jälkeen Pro pääsi rauhoittamaan peliä ja pelaamaan haluamallansa taktiikalla. Kujala onnistui ensimmäisessä erässä kahdesti. Ensin pallo pomppi takakulmalla odottaneelle Kujalalle, jolla oli helppo työ siirtää pallo tyhjään maaliin. Toinen osuma ajassa 7.18 oli lähes yhtä onnekas, kun Kujalan laukaus meni kahden tolpan kautta toistamiseen ohi Mirella Eskolan.

Toisen erän alussa Johanna Salo toi Rupun vielä tasoihin, mutta vierailijoiden kuviot alkoivat repiä Rupun puolustusta yhä pahemmin ja Karoliina Kujala jatkoi onnistunutta iltaansa sisko Elinan jaellessa kahteen seuraavaan maaliin syötöt. Rupu sinnitteli vielä erän puolessa välissä, kun Lötjönen toi kotijoukkueen maalin päähän ajassa 32.34 ylivoimamaalilla. Maalin jälkeen Pro kuitenkin meni menojaan. 32.58 Marianne Muuri maalasi läpiajosta ja Kujala onnistui ottelussa vielä kolmesti, tehden illan seitsemännen maalinsa, kun kolmatta erää oli pelattu viisi minuuttia.

Rupu löysi kuitenkin kolmannen erän jälkipuoliskolle vielä uuden vaihteen ja teki pelistä vielä tiukan. Ajassa 47.29 Minna Uotilan tekemä ylivoimamaali ei vielä herättänyt suurta toivon kipinää, mutta kun Uotila onnistui toistamiseen ajassa 48.26, Rupu heräsi hirvittävään taisteluun. Pelikello näytti aikaa 53.10, kun Katri Luomaniemi ohitti Pro-vahdin hienolla laukauksella pitkän nousun päätteeksi. Kuudennesta maalista ehti kulua vain kymmenen sekuntia, kun Salo vuorostaan nousi kohti maalia ja onnistui tuomaan Rupun jo maalinpäähän. Vaikka viimeisillä minuuteilla Rupulla oli riittävästi hyviä paikkoja, niin palloa ei enää saatu vierasjoukkueen maaliin ja Kujalan siskokset saivat juhlia onnistunutta iltaansa. Ottelun kahdesta parhaasta pelaajasta ei jäänyt epäselvyyttä palkintoja jaettaessa, sillä Karoliinan (7+0) ja Elinan (0+3) ilta oli erittäin onnistunut. Kotijoukkueesta palkittiin Uotila ja Lötjönen.

- Hävisimme tällä kertaa taktisella puolella. Pron tapa roikottaa yhtä käkipelaajaa sotki meidän karvauksen, emmekä löytäneet oikeita aseita taisteluun riittävän ajoissa, totesi Rupun päävalmentaja Matti Kaipio. ? Oli kuitenkin hieno nähdä että löysimme vielä kolmannen erän loppupuoliskolla täysin uuden vaihteen ja saimme laitettua pelin vielä jännäksi. Nyt on viikko aikaa harjoitella ennen tärkeää Suomen Cupin puolivälierää sunnuntaina. Tavoitteena tuosta ottelusta ei ole muuta kuin voitto ja olen varma että omalla pelillä sen voimme saavuttaa, Kaipio jatkoi.