Kopparberg-turnaus

28.08.2006

Miehet taistelivat Tampereella

SBS Rupun miesten joukkue kävi kokeilemassa turnauskestävyyttään Tampereen Spiral-Saleilla. Kovatasoisessa turnauksessa oli mukana mm. viisi liigajoukkuetta. Ottelut olivat peliajaltaan 2x20 min juoksevaa aikaa.

Ensimmäisessä ottelussa Rupu kohtasi Kirkkonummen Rangersin, joka pelaa I-divisioonaa. Vaikka pallon hallinta oli vastustajalla, niin parhaat paikat loi Rupu. Ensimmäisen erän loppupuolella ykköskenttä näytti tehokkuuttaan napauttamalla Jyri Liukkaan komealla maalilla taululle lukemiksi 0-1. Ylivoimalla tehdyn maalin syötti Jussi Tiuttu. Toisen erän alkajaisiksi Rupulle tarjottiin mahdollisuutta mennä jo kahden maalin johtoon, kun läpi päässyttä Timo Koskista rikottiin rangaistuslaukauksen arvoisesti. Rankkarin ampunut Liukas ajautui kuitenkin pieneen kulmaan eikä saanut palloa maaliin. Ottelun lopussa Rangers haki vimmatusti tasoitusta, mutta noin puolitoista minuuttia ennen ottelun loppua kaveri otti jälleen rangaistuksen. Ottelun loppuhetkillä Koskinen purki pallon omalta alueelta vastustajan päätyyn. Tomi Hietanen oli pantterina paikalla ja hassutti puolustajan ennen kuin sai sijoitettua pallon tyhjiin vain sekunti ennen ottelun loppua. Ottelusta siis arvokas voitto Rupulle, joka oli ottelussa myös vastustajan valmentajan mielestä selvästi parempi.

Välittömästi ottelun päätyttyä joukkue siirtyi toiselle kentälle, jossa vastaan asettui liigajoukkue Gunners. G näytti ottelun alusta kaapin paikan, kun viidentoista sekunnin jälkeen pallo oli ensimmäistä kertaa Rupun maalissa. Turha kunnioitus ja nimien miettiminen söi suurimman tehon Rupun otteista. Ottelu oli käytännössä ohi muutamassa minuutissa ja loppuaika oli silkkaa pelailua. Hieman tarkemmin olisi kuitenkin kannattanut pelata, sillä vaikka seuraavasta ottelusta tulikin voitto, niin kaksi voittoa alkusarjassa ei riittänyt kuin kolmanteen tilaan neljän joukkueen lohkossa. Rangers yllätti viimeisessä ottelussaan Gunnersin ja ottelujen mentyä ristiin Rupu jäi heikoimmalla maalierolla lohkon kolmanneksi. Lohkokakkosena vastaan olisi asettunut puolivälierissä Classic.

Rupun kolmas ottelu oli ennakolta tärkein, sillä vastassa oli saman sarjatason joukkue. Taitoja oli hyvä mitellä myös samalla tasolla pelaavan joukkueen kanssa ja ottelun jälkeen voitiin hymyillä tyytyväisinä. Soittorasia kaatui lukemin 2-0 täydellisen Rupu hallinnan jälkeen. Vastustajalla taisi olla yksi todellinen maalipaikka, kun Rupu puolestaan pystyi niitä tuhlaamaan noin tusinan. Hyvä mieli voitosta, mutta lohkosijoitus jäi kaivelemaan.

Sijoitusottelussa sijoista 9-10 vastassa oli myös II-divisioonaa pelaava SC Hyvinkää. Eväät oli syöty, takit oli tyhjät eikä paukkuja enää löytynyt. Vaikka Rupu meni jo 25 sekunnin pelin jälkeen 1-0 johtoon Liukkaan ja Koskisen yhdistelmällä, niin ottelun lopussa valtikka siirtyi vastustajalle. Tässäkin ottelussa Rupulla oli tukku maalipaikkoja, mutta vastustajan maalivahti tai viimeistään kaukalon takana ollut pressu pysäytti laukaukset. Vajaa kymmenen minuuttia ennen loppua Hyvinkää tasoitti ja kolme minuuttia ennen summeria tuli kaksi nopeaa maalia Rupun verkkoon. Voimat eivät enää riittäneet todelliseen kiriin ja lopulliseksi sijoitukseksi jäi kymmenes sija.

Joukkue oli kuitenkin tyytyväinen päivän otteisiin ja nähtyjen pelien perusteella tulevasta kaudesta on lupa odottaa paljon. Ensimmäisessä ottelussa nähtiin kaikkien aikojen parasta puolustuspeliä Rupulta, eikä taso juuri turnauksen aikana laskenut. Rupu pelaa seuraavat kaksi harjoitusotteluaan vieraissa, kun ensi tiistaina matkustetaan Vammalaan RoPo:n vieraaksi ja kahden viikon kuluttua haetaan revanssia Uudestakaupungista USB:n vieraana.