Naisilla tappiollinen sarja-avaus

08.10.2006

Naisten salibandyliiga lähti SBS Rupun osalta käyntiin lauantaina Lappeenrannassa viime vuoden Suomen mestareita, NST:tä vastaan. Otteluun valmistautuminen alkoi epäonnisesti, sillä yksi pelipaita oli jäänyt sekä pelaajalta, että huollolta kotiin. Vaihtoehtoja ei juuri ollut, joten pelaaja pois luettelosta ja tekemään muutoksia kentällisiin.

Tasainen alku

Rupu ei kuitenkaan takaiskusta lamaantunut, vaan lähti otteluun pisteet mielessä. Pelin alku oli molemmilta joukkueilta hieman tunnustelevaa ja ottelun avausmaali nähtiin vasta ensimmäisen erän lopulla. Tuomareiden ratkaisut eivät tyydyttäneet vierailijoita ja peliin keskittyminen herpaantui hetkeksi. NST rankaisi välittömästi ja poikittaissyötön jälkeen Tiina Ukkonen pääsi tälläämään keskeltä lukemiksi 1-0 Viivi Forsellin syötöstä. Rupu pääsi kuitenkin tasoittamaan ottelun vielä ensimmäisessä erässä. Rupun pelatessa ylivoimaa NST-puolustaja epäonnistui oman pään sisäänlyönnissä, kun avausyritys kilpistyi Laura Takalan mailaan. Satu Sainio seurasi tilanteen loistavasti ja laukoi pallon maaliin ohi hyvän ottelun pelanneen Jonna Mäkelän. Ensimmäiselle erätauolle mentiin siis lukemissa 1-1.

Pallo pomppi kotijoukkueelle

Toisen erän alku oli ensimmäisen erän kopio, mutta maalinteko erässä aloitettiin tällä kertaa jo viidentoista minuutin jälkeen. Carina Kovasen laukaus saatiin peitettyä, mutta se ohjautui vasemmalta maalin taakse. Pallo pomppasi laidan kautta toiselle tolpalle, jonne Sari Keskinen oli parkkeerannut. Pallo verkon perukoille ja tilanteeksi 2-1 ajassa 35.03. Maalin jälkeen Rupu sai painetta aikaiseksi, mutta tulosta ei. Rupun painostuksen jälkeen Kovanen veti keskialueella pallontavoittelutilanteessa kaatuessaan rupulaisen mukanaan. Pilli ei soinut, peli sai jatkua ja pallo pomppi NST:n pelaajalle. Jälleen pari poikittaissyöttöä ja ylös päässyt Kovanen ampui suoraan Virpi Ansion syötöstä kotijoukkueen kahden maalin johtoon pelikellon näyttäessä 36.48

Taistelu ei tuonut tulosta

Kolmanteen erään lähti taisteleva Rupu ja hävityn aloituksen jälkeen nostettu karvaus sai aikaan paniikin kotijoukkueen päädyssä. SBS Rupun parhaana palkittu Nina Rantala karvasi pallon ja antoi nopean syötön keskelle, jossa Katri Luomaniemi oli odottamassa. Maaliin johtanut laukaus suoraan syötöstä ja lukemiksi 3-2, kun erää oli pelattu ainoastaan kahdeksantoista sekuntia. Maalin jälkeisessä vaihdossa Rupulla oli paikat jopa tasoitukseen, mutta Mäkelä toimi viimeisenä lukkona, eikä tasoitusta saatu aikaiseksi. Kun Rupu ei käyttänyt mahdollisuuttaan, niin NST otti ohjat. Pitkän painostuksen jälkeen pallo menetettiin vieraille, mutta jatkunut paine sai puolustuksen sekaisin.  Kotijoukkue taisteli pallon uudestaan itselleen ja Forsell ohitti Tanja Henttisen nopealla laukauksella. Ottelua oli maalin syntyessä pelattu 43.56 ja Rupun kiri sai takapakkia. Rupu karvasi kolmannessa erässä aiempaa korkeammalta ja saikin luotua haluamaansa painetta vastustajan puolustajiin. Kavennukseen ja miksei tasoitukseenkin oli riittävästi paikkoja, mutta tällä kertaa viimeistely ei ollut tarvittavan hyvällä tasolla. Viisi minuuttia ennen loppua Takala sai heppoisen rangaistuksen, eikä hyvin pelatun alivoiman jälkeinen aika enää riittänyt Rupulle. Kavennusta haettiin vielä ilman maalivahtia, mutta loppulukemat 5-2 iski Ukkonen tyhjään maaliin.

Tappiosta huolimatta tyydyttävä avaus

Vaikka pisteitä ei pitkältä matkalta mukaan saatukaan, niin Rupun otteet lupaavat hyvää jatkoa tulevaisuuteen. Hieman tehokkaammalla viimeistelyllä olisi voitu taistella paremmin ottelun voitosta. ? Tällä määrällä laukauksia voidaan odottaa viittä, kuutta maalia per peli jatkossa, totesi valmentaja Niko Karppanen. ? Vaikka omaan peliinkin voi olla suhteellisen tyytyväinen, niin tappio kuitenkin vain lisää voitonnälkää ja taistelutahtoa. Ensi viikonloppuna haetaan ensin sarjan avauspisteet Espoosta ja sunnuntaina hankitaan paikka Suomen Cupin neljännelle kierrokselle Seinäjoelta, Karppanen jatkaa.