Naiset jälleen voittoon

18.02.2007
Perjantain voitto Classicista ei täyttänyt Ruputtarien vatsaa, vaan nälkää jäi vielä sunnuntaille kotiotteluun Happeeta vastaan. Happee joutui poistumaan Huhkolinnasta, heille tärkeästä ottelusta pudotuspelihaaveiden kannalta, ilman pisteitä. Ottelu päättyi Rupun 8-2 (3-0, 2-2, 3-0) voittoon.

Sunnuntain otteluun lähdettiin hieman poikkeuksellisella kokoonpanolla, kun hieman pidempään huilanneille pelaajille haluttiin pelituntumaa.

Happeen haaveet pudotuspeleistä karisivat seitsemässä minuutissa

Ottelu alkoi Rupun kannalta erittäin hyvin, kun ajassa 2.42 Jenni Vahela pääsi maaliedustalta jatkamaan Satu Sainion kulmasta antaman syötön ensimmäistä kertaa verkon perukoille. Reilun viiden minuutin jälkeen Rupu sai vapaalyönnin aivan maalin edustalta ja pienellä siirrolla Nina Rantala vapautti Jenni Tuomisen laukomaan taululle lukemat 2-0. Rupun kolmas maali syntyi ajassa 6.53, kun Minna Uotilan loistava syöttö löysi maalialueen kulmalta Katja Tyyskäsen, joka pyssytti pallon jälleen Happeen maaliin.

Jyväskyläläiset olisivat ehdottomasti tarvinneet ottelusta voiton, jotta haaveet pudotuspelipaikasta olisivat saaneet vahvistusta. Tämä saikin Happeen yrittämään huonon alun jälkeen entistä kovemmin, ja hallinta siirtyikin hieman vierasjoukkueelle. Rupu onnistui kuitenkin jälleen viisikkopuolustuksessa ja kovin vaarallisia maalipaikkoja ei Happee luonut. Rupun maalilla pelannut Mirella Eskola onnistui iltapuhteessaan hyvin, eikä suorilla laukauksilla ollut mahdollista Eskolaa yllättää.

Rantalalla kolmen maalin ilta

Rupun neljäs maali syntyi Happeen vaihtovirheen seurauksena kun hyökkäyspään kulmapisteeltä Katri Luomaniemi syötti pallon maalin taakse Rantalalle. Happeen puolustuksen vasta valuessa vaihtopenkiltä kentälle Rantalalla oli reilusti tilaa nousta maalin edustalle vapaaseen maalintekopaikkaan, eikä Happeen maalivahti Tanja Matilainen voinut mitään Rantalan laukaukselle. Rupu siirtyi jo 5-0 johtoon ajassa 24.30, kun Hanna Hakala syötti pallon Luomaniemelle hyökkäyskulmaan ja Luomaniemi hassutteli Happeen puolustuksen, nousi keskelle ja laukoi tarkasti ylänurkkaan.

Happee onnistui kaventamaan toisessa erässä kahden maalin verran, mutta todellista painetta se ei Rupulle pystynyt luomaan. Ensimmäinen kavennusmaali syntyi ajassa 25.16 hieman onnekkaasti, kun Johanna Helmisen pikkuisen epäonnistunut laukaus kaarsi ohi Eskolan. Toinen kavennus syntyi melkein heti, kun 28.34 Jenni Timonen jatkoi Anne Hokkasen laukauksen reboundin Eskolan torjunnasta maaliin.

Ylivoima toimi jälleen

Kolmannessa erässä maalinteon aloitti jälleen Rupu ja Rantala. 44.09 Hakala laukoi vaikean laukauksen Happeen maalille ja Matilaisen käsissä poltellut pallo pomppi maalin edustalle. Rantala oli kärppänä paikalla tekemässä illan toisen maalinsa. Kymmenen minuutin kohdalla kaksikko Uotila-Tyyskänen löysivät jälleen toisensa, tällä kertaa oli Uotilan vuoro viimeistellä. Tyyskäsen hyvä syöttö löysi keskelle vapaaseen paikkaan jääneen Uotilan, joka laukoi komeasti Rupun seitsemännen maalin.

Rantalan hattutemppu syntyi ajassa 53.34 ylivoimalla. Rupu pyöritti ylivoimaa mallikkaasti ja pääsi yrittämään monta kertaa samaa kuviota. Luomaniemi etsi Rantalaa ja kolmas syöttöyritys sai viimein Rantalan onnistumaan.

Mustelmat tuovat maaleja

Valmentaja Matti Kaipio oli ottelun jälkeen tyytyväinen viikonlopun antiin. – Molemmissa otteluissa puolustuksemme ja maalivahdit ovat onnistuneet hyvin. Tämä on mahdollistanut nopeat vastahyökkäykset ja hyökkääjät ovat viimeistelleet tehokkaasti. Kaipion ajatuksissa siintää kuitenkin jo lähestyvät pudotuspelit, vaikka runkosarjan viimeinen ottelu on edessä tulevana viikonloppuna. – Tänään peluutettiin kaikkia terveitä pelaajia ja vähemmän pelanneet pelaajat osoittivat erittäin hyvää asennetta kentällä. Essi Mikkola, Nora Koivu ja puolustajan paikalla debytoinut Laura Takala onnistuivat otteissaan hyvin ja näyttivät, että reservissä meillä on voimaa, jos jotakin sattuu.

Pudotuspelien tuleva vastustaja selviää lauantain päätöskierroksen jälkeen pidettävässä puhelinkokouksessa ja tilanne on Rupun kannalta erittäin mielenkiintoinen.happee1.jpg