Paikallistaistosta pistejako

20.12.2006

Miesten joukkue on kerännyt syyskaudella pelaamistaan kymmenestä ottelusta 11 pistettä. Kasassa on viisi voittoa, tasapeli ja neljä tappiota. Viimeiset kolme ottelua ovat jälleen kasvattaneet pistesaldoa, kun alkukauden voittoputken jälkeen joukkue koki neljän ottelun mittaisen tappioputken.

Viimeinen ottelu ennen joulutaukoa pelattiin 16.12 Säkylässä. Kauden avausottelussa Rupu oli voittanut Karhukoplan kotonaan, mutta Säkylän parketti tiedettiin hankalaksi paikaksi pelata. Ottelun alku olikin Rupulta hieman haeskelua, mutta kun pelistä saatiin kiinni, asiat alkoivat luistaa. Voittoa ei kuitenkaan tällä kertaa irronnut, sillä pisteet jaettiin lukemin 5-5 (2-1, 2-2, 1-2).

Alkuminuutit mentiin kotijoukkueen hallinnassa, vaikka kovin vaarallisia tilanteita ei Rupun maalilla nähtykään, ennen kuin ajassa 7.39 Miika Karilainen onnistui maalinedushässäkästä lyömään pallon huittislaisten maalin. KaKo jatkoi painostustaan ensimmäisessä erässä, mutta varsin vauhdikas ottelu sai kuitenkin tasoituksen kun Tero Lähdekorpi avasi pitkällä syötöllä pallon KaKon maalin edustalle, jossa Niko Karppanen taisteli sen itselleen ja laukoi tilanteeksi 1-1 ajassa 12.33. Kotijoukkue ei kuitenkaan tasoituksesta pelästynyt, vaan sen hallinta jatkui. Hieman lepsusti pelannut Rupu joutui antautumaan erässä vielä kahdesti. Ensin Tomi Salonen onnistui laukomaan maskin takaa lähteneen vedon maaliin asti ja paria minuuttia myöhemmin säkyläläisten tehokkain, Jan Timoska vei kotijoukkueen jo 3-1 johtoon.

Ripitys auttoi

Erätauolla Rupu sai kuulla kopissa kunniansa ja epäonnistumiset olivat kaikkien tiedossa. Tiukka ripitys sai joukkueen syttymään kovaan taisteluun ja tärkeistä pisteistä haluttiin taistella entistä kovemmin.

Toisessa erässä Rupu loi maalipaikkoja täysin erilailla, kun ensimmäisessä ja KaKo oli pakotettu rikkomaan peliä. Ensimmäinen rangaistus kostautui heti, kun Timo Koskinen tykitti kavennuksen hieman onnekkaasti puolustajan mailan kautta maaliin Jyri Liukkaan syötöstä. Karhukopla siirtyi vielä kahden maalin johtoon, ennen kuin Rupu pääsi jälleen ylivoimalle. Tällä kertaa oli Liukkaan vuoro maalata, kun kaksi nopeaa syöttöä avasi KaKon alivoimaneliön täysin. Liukkaalla oli suhteellisen avoin paikka tällätä Rupu jälleen maalin päähän. Viimeisen syötön tarjoili Rupun parhaana palkittu Jussi Tiuttu.

Kolmannessa erässä painopiste siirtyi entistä enemmän kotijoukkueen päätyyn ja Rupu loi jatkuvasti vaarallisia paikkoja, kuitenkaan onnistumatta. Liian innokas Karhukoplan vastahyökkäys kostautui, kun pallo menetettiin kulmassa. Nopea syöttö vapautti Tiutun ottelussa toistamiseen läpiajoon. Ensimmäisessä erässä missatusta tilanteesta oli otettu opiksi ja Tiuttu ohitti tyylikkäällä harhautuksella säkyläläismaalivahdin tasoittaen lukemiksi 4-4 ajassa 50.42.

Kotijoukkueelle tarjoutui mahdollisuus mennä jälleen johtoon, kun se pääsi pelaamaan ylivoimaa pari minuuttia myöhemmin. Ottelussa muuten tehottomaksi jäänyt ylivoima onnistui tällä kertaa, kun joukkue sai vapaalyönnin aivan maalivahdinalueen rajalta. Siirto sivulle ja Salonen pääsi toistamiseen nostamaan kädet pystyyn maalin merkiksi, kun pallo löysi helpohkon oloisesti reiän etukulmasta ohi viimeistä otteluaan edustuksessa pelanneen Heikki Hakalan. KaKon johtomaalin jälkeen Rupu löi kuitenkin vielä yhden vaihteen silmään ja tasoitus roikkui ilmassa. Joukkue pääsi pelaamaan kaksi kertaa ylivoimalla ja Rupun nettisivujen keskustelupalstaa myöden usko tasoitukseen oli kova. Tasoitusta ei kuitenkaan onnistuttu ylivoimalla tekemään, mutta Rupun pelatessa ilman maalivahtia äänekkään kotiyleisön hiljentänyt tasoitus vihdoin tuli, vain kuusi sekuntia ennen loppua. Liukas sai pallon Koskiselta kymmenisen sekuntia ennen summeria, mutta vapaata laukaisupaikkaa ei tahtonut löytyä. Pelimiehen maltilla tilanteessa ei kuitenkaan tarvinnut hätäillä, vaan paikka avautui pienen etsiskelyn jälkeen. Kahden laukausta peittävän puolustajan välistä mennyt pallo lipsahti maalivahdin jalkojenvälistä verkkoon ja hienoa kannustusta läpi ottelun pitänyt yleisö hiljeni säkyläläisten osalta ajassa 59.54.

Jatkoajan parhaat paikat Rupulla

Liian innokas maalin tuulettaminen vaihtopenkiltä kuitenkin kostautui jäähyn muodossa ja jatkoaika jouduttiin aloittamaan vajaalukuisena. Kotijoukkueen tehoton ylivoima kuitenkin jatkui, eikä pahoja paikkoja tullut. Jatkoajan jälkimmäisellä puoliskolla Rupulla oli muutama todella hyvä paikka viedä molemmat pisteet Huittisiin, mutta Koskisen tolppalaukausta lähemmäksi ei maalia päästy. Pistekin oli joukkueelle kuitenkin tasaisessa sarjassa tärkeä, sillä nyt Karhukoplaa vastaan on plakkarissa voitto ja tasapeli. Jos ja kun kevätpuolella ottelut säilyvät yhtä tasaisina, niin keskinäiset ottelut ovat tasapisteisiin päätyneiden joukkueiden ensimmäinen vertailukohde.

SBS Rupu taistelee seuraavan kerran pisteistä Huittisissa lauantaina 6.1, kun naisten liigaottelun jälkeen miesten vieraaksi saapuu SB Naantali. Ottelu alkaa kello 18.00.