Edustuksen räpiköinti

19.02.2013

SBS Rupu vs SBS Masku

Hengetön kotijoukkue menetti tärkeät pisteet.

Tämä lauantai illan ottelu oli kotijoukkueen kannalta kauden tärkein. Voitolla oltaisiin vielä mukana taistelussa suorasta sarjapaikan säilyttämisestä ja häviöllä karsintapelit miltei varmat. Kun kerran vielä Masku oli juuri se joukkue ketä viivan yläpuolella takaa-ajettiin saatiin lauantaihin kunnon salibandy lataus.

Ottelu lähtee molemmilta joukkueilta tunnustelevasti liikkeelle, kotijoukkue on hieman terävämpi ja saa alussa muutamat mahdollisuudet maalintekoon. Kuitenkin ajassa 6.03 Masku rokottaa Rupun virheestä ja siirtyy 0-1 johtoon. Muutama minuutti tästä ja kotijoukkueen kakkoskentällinen saa pitkän myllytyksen hyökkäyspäätyyn ja lopulta Joni Immonen siirtää pallon Aleksi Rautulle joka kanttaa tasoituksen ajassa 9.29. Loppu erässä Masku sai enemmän ja enemmän otetta pelistä ja tekeekin vielä kaksi lisäosumaa, eli tilanteesta 1-3 ensimmäiselle erätauolle.

Toinen erä lähtee hienosti liikkeelle kun Petri Soppa katkaisee vastustajan avaus yrityksen, toimittaa pallon Timo Koskiselle joka nostelee käsi kattoon ajassa 23.10. Mutta taas vain reilu minuutti tästä ja kaveri rokottaa armottomasti vastahyökkäyksestä. Loppuerässä ei enää maalimerkintöjä nähty, molemmat saivat yhdet kaksi minuuttiset mutta ylivoimat olivat tehottomia. Tästä erästä täytyy mainita nyt sen verran että vaikka erälukemat olivat 1-1 niin kyllä Masku oli se hallitseva osapuoli. Joukkue sai ylivoima hyökkäyksiä kuin liukuhihnalta mutta aina viimeiset syötöt tai laukaukset olivat heikkoja. Ja lisäksi Rupu maalissa Panu Suvitie nappaili kymmenkunta gamesaveria maalilla. Kaikenkaikkiaan erittäin huono erä Rupulta tähän kohtaan kun pitäisi pelata kauden parasta peliään.

Erätauolla kopissa koitettiin saada tunnetta nousemaan ja porukalle uutta taisteluilmettä. Erä saakin loistavan alun kun Samuli Lax tarjoilee keskelle ja Soppa viimeistelee pallon verkkoon, Rupu enää yhden maalin päässä ja peli yli 16minuuttia jäljellä. Ennen erän puoltaväliä Masku viimeistelee kaksi pikamaalia alle kahden minuutin sisään ja henkisesti loppuun syödyn kotijoukkueen selkärangasta kuuluu naks niks ja poks. Kunnolista kiriä ei oikestaan kotijoukkue saanut enää aikaiseen ja Masku lähti kotimatkalle erittäin ansaitulla 3-6 voitolla.

Tämä peli oli kyllä kotijoukkueen kannalta melko synkkä. Ihan rehellisyyden nimissä täytyy sanoa, että se voitto ei ollut edes lähellä vaikka 3maalin tappio vain tulikin. Ilman Panun loistavia koppeja ja kaverin totaalisia jäätymisiä maalintekopaikoissa olisi lukemat voineet olla todella murskaavat. Tämä lopputulos antaa ihan vääränkuvan joukkueiden voimasuhteista.

Tämän tuloksen myötä Rupu saa alkaa valmistautumaan karsintapeleihin keväällä. Nyt on vielä 4peliä aikaa saada peli karsintoja varten jonkin näköiseen kuntoon.

Pyövelit vs SBS Rupu

SBS Rupu vailla mahdollisuuksia.

Perjantaina matkattiin Turkuun jossa vastaan asettui nousukarsintoihin haluava Hämeenkadun Pyövelit. Syyskauden kierroksella Pyövelit kävi hakemassa pisteet Huittisista lukemin 7-12. Ottelun lähtökohdat olivat selkeät, Pyövelit tarvitsee pisteitä varmistaakseen pudotuspelipaikan ja Rupun tehtävä saada peliään kuntoon karsintoja ajatellen. Rupulla matkassa tasan kolme kenttää ja Pyövelit sai jalkeille vain 12miehen kokoonpanon. Lisäksi Rupulla muutosta sen verran että alkukauden valmentanut Jyri Liukasta ei enää nähdä Rupun penkin takana. Tässä pelissä Tapio Viikari ja polvivaivainen Joni Immonen olivat penkin takana.

Ottelun ensimmäinen erä lähtee liikkeelle suhteellisen tasaisissa merkeissä pelin tempo on hyvin rauhallinen, sillä kotijoukkue ei isoa painetta karvauksessa antanut. Reilun 9minuutin pelin jälkeen Rupun merkkaus unohtuu ja kotijoukkue rokottaa heti armotta. Muutama minuutti tästä ja Timo Koskinen lähettää viuhuvan vedon kohti maalia, maalin eteen on hiipinyt pakin tontilta Aleksi Rautu joka käy siirtämässä irtopallon verkon perille. Sitten nähdään kohtuullisen mielenkiintoinen tilanne kun rupu pelaaja joutuu rikkomaan noin 5-6metriä keskiviivan jälkeen, tästä tuomari kaksikko nostaa käpälää pystyyn, nooh Pyöveli pelaaja pääsee vielä hyödyn saatuaan itse laukomaan, jonka jälkeen kaksi kotijoukkueen pelaajaa pääse vielä hakkaamaan 2-3kertaa riparia sisään. Nooh rupulainen jäähyboksiin ja vielä siihen Pyöveleille vapari kaupan päälle, rupulaisten protestoinnista huolimatta tuomarit eivät muuta päätöstään ja tästä vaparista kotijoukkue siirtyy 2-1 johtoon. Ja kuin aiheuttaakseen lisää tunnekuohuntaa tuomari tulee maalin jälkeen kertomaan, että kyllä te muuten oikeassa olitte. Aika laiha lohtu. Suhteellisen tasaisen erän jälkeen kuitenkin tauolle 2-1 tilanteesta.

Toisessa erässä ei sitten ollutkaan enää kuin yksi joukkue kentällä. Rupulle kaksi jäähyä josta Pyövelit rokottivat molemista ja vielä päälle yksi tasakentällisin tehty maali ja se erä oli siinä tilannte 5-1 ja Rupu oli taas täysin hengetön. Kaverin veskarille ei tainnut 3-4 torjuntaa enempää tulla.

Viimeinen erä alkaa mielenkiintoisesti kun tuomari kaksikko oikein odottaa että sekunnit kuluvat loppuun ja samantein kun 0:01 vaihtuu 0:00 puhaltaa tuomari pilliin ja antaa vielä pelin viivyttämisestä 2minuutin jäähyn Rupulle. Tottahan se on että kentällä kuuluisi olla mutta näitä tilanteita on nähty tänäkin vuonna eikä kyllä yhdestäkään ole jäähyä tuomittu jos pelikavereita kuitekin kentälle jo valuu. Kolmas erä oli täyttä peleilua ja pelinkuva oli Pyövelit vastaan maalissa pelannut Riku Aalto. Niin avoimet ovet olivat Rupu pakan keskustassa että vain huono viimeistely piti lukemat tuollaisina. Pyövelit viimeistelee kolme osumaa viimeiseen erään ja voittaa ottelun täysin ansaitusti 8-1.

Taas pelattiin 20minuuttia kohtuullisesti ja se piti ottelussa mukana, sitten kun ote herpaantuu niin kyllä ollaan kaukana tämän tasoisista joukkueista. 8-1 tulos ei jätä mitään selittelyille varaa, kaveri oli monta luokkaa parempi. Nyt alkaa olemaan tilanne että Rupulaisten on syytä alkaa katsomaan peiliin. Koko kauden on ollut sama virsi että ollaan niin lähellä voittoja ja ansaittaisiin enemmän pisteitä. Mutta kyllä totuus on se että tulostaulu sen näyttää mitä ansaitsee ja näillä peliesityksillä ei juuri sitten ansaitse yhtään mitään. Runkosarjaa 2ottelua jäljellä ja olisi erittäin tärkeää saada peli uomiinsa jotta ei ihan näin synkistä merkeistä tarvisi lähteä karsintapelehin. Seuraavaksi matkaan perjantaina Mynämäelle Wirmon vieraaksi.